Henry Jacobi Rises in World Championship Standings!

Scritto martedì 21 Settembre 2021 alle 09:17.

Henry Jacobi Rises in World Championship Standings
 
Henry Jacobi of JM Racing Honda has risen to 14th position in the MXGP motocross world championship standings. Jacobi scored consistently during  the tenth round of the series at Riola Sardo in Sardinia with two 14th place finishes. 
 
The track at Riola Sardo soon turned rough due to its sandy nature. High temperatures added to the challenges facing the riders. Jacobi had a good rhythm from early on, and qualified 13th.  
 
 
Jacobi launched well in the first heat, but shut off a tad early for the first corner, and lost a few spots. He acquitted himself well on the ever-rougher track, but slacked off somewhat towards the end of the race, so as to not take undue risks. He finished 14th. 
 
A lesser start in race two left Jacobi with some work to do. He worked his way to 14th position again and held the spot until the flag fell. 
 
 
“It was a tough day out there,” team owner Jacky Martens said. Henry gave it his all, but it was difficult to keep pushing towards the end. He scored consistently, though, and has gained one spot in the world championship standings. We will keep working hard, and he expects to make a good showing during his home GP at Teutschenthal in Germany on 3 October.”
 
Jacobi was 13th overall for the day, and has risen to 14th in the world standings. He will represent Team Germany at the Motocross of Nations next weekend in Mantova, Italy.
 
Overall MXGP Riola Sardo:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Jorge Prado 44 Pnt
3 Romain Febvre 40 Pnt
4 Calvin Vlaanderen 36 Pnt
5 Jeremy Seewer 31 Pnt
13 Henry Jacobi 14 Pnt
 
World Championship Standings MXGP:
1 Jeffrey Herlings 371 Pnt
2 Tim Gajser 370 Pnt
3 Romain Febvre 367 Pnt
4 Jorge Prado 359 Pnt
5 Antonio Cairoli 326 Pnt
14 Henry Jacobi 123 Pnt
 
 
Persbericht: Lommel, 19-09-2021
 
Henry Jacobi klimt in de tussenstand van het WK MXGP
 
Henry Jacobi van JM Racing Honda is in de tussenstand van het wereldkampioenschap MXGP opgeklommen naar een veertiende plaats. Jacobi scoorde tijdens de tiende wedstrijd in Riola Sardo, Sardinië constant door in beide manches als veertiende over de finish te komen.
 
Het circuit van Riola Sardo lag er door haar zanderige ondergrond al snel zwaar bij. Ook de temperatuur was hoog waardoor het afzien was. Jacobi had al snel een goed ritme op de baan en wist na een aantal keren aangezet te hebben, de tijdtraining af te sluiten op een dertiende plaats.
 
 
In de brandende zon ging de eerste manche van start. Jacobi kwam goed weg bij de start maar deed zijn gas net iets te vroeg dicht waardoor hij plaatsen verloor. Op het steeds zwaarder wordende circuit weerde Jacobi zich kranig maar wel had hij het moeilijke om het hoge tempo tot in de slotfase vast te blijven houden. Moegestreden kwam hij op een veertiende plaats over de finish.
 
De start van de tweede manche was minder goed waardoor Jacobi aan een opmars moest beginnen. Lang kon hij het hoge tempo volhouden en won hij plaatsen maar in het tweede deel van de wedstrijd moest hij het tempo iets laten zakken waardoor hij opnieuw genoegen moest nemen met een veertiende plaats.
 
 
Commentaar teameigenaar Jacky Martens: “Het was een pittige dag voor ons. Henry heeft alles gegeven maar kon het in de slotfase net niet helemaal vast houden. Met twee keer een veertiende plaats heeft hij constant gescoord en hierdoor zijn we in de tussenstand een plaats opgeklommen. We blijven hard werken en hopelijk kunnen we in de thuis Grand Prix van Henry op 3 oktober in Teutschenthal iets moois laten zien.”
 
Met tweemaal een veertiende plaats in de manches eindigde Jacobi op een dertiende plaats in de daguitslag. In de tussenstand om het wereldkampioenschap is hij opgeklommen naar een veertiende plaats. Volgend weekend maakt hij deel uit van Team Duitsland in de MX of Nations in het Italiaanse Mantova.
 
Daguitslag MXGP Riola Sardo:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Jorge Prado 44 Pnt
3 Romain Febvre 40 Pnt
4 Calvin Vlaanderen 36 Pnt
5 Jeremy Seewer 31 Pnt
13 Henry Jacobi 14 Pnt
 
Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 371 Pnt
2 Tim Gajser 370 Pnt
3 Romain Febvre 367 Pnt
4 Jorge Prado 359 Pnt
5 Antonio Cairoli 326 Pnt
14 Henry Jacobi 123 Pnt

________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 
________________________________________________________________________________________________________________________