Henry Jacobi Scrambles To Eight Points At Spanish MXGP Round

Scritto martedì 19 Ottobre 2021 alle 08:30.

Henry Jacobi Scrambles To Eight Points At Spanish MXGP Round
 
Henry Jacobi of JM Racing Honda collected eight points during the 13th round of the MXGP motocross world championships at Arromoyomolinos in Spain. The day had both highs and lows on offer, with a crash in the first heat leading to a zero score, and a good fightback to 13th in the second race. 
 
 
The track at Arromoyomolinos was very technical in nature, with hard underground and many ruts that had formed. Jacobi qualified 15th, just a second adrift of a top seven qualifying time. Jacobi’s first race immediately presented its problems. He collided with another rider off the start and crashed.  By the time he had remounted, the pack was too far gone to make the scoring of points a realistic possibility. 
 
Jacobi had a mid-pack start in the second race. He quickly found his rhythm, and moved into the top 15. He advanced to 13th spot, and held this position all the way to the flag, good for the addition of eight points to his tally. 
 
“Henry had the speed for two top 15 finishes here today,” team owner Jacky Martens said.  “It went wrong in the first race, when he collided with another rider at the start. And crashed soon after. This is the risk when you start in the middle of the pack. In the second race, he came back strongly, and demonstrated his abilities. We have five GP’s left this season, and will give it our all to score well in them.’’
 
 
Jacobi was 16th overall for the day. He is 15th in the world standings.  On Sunday the team will  line up for the first of a triple header of GP’s at Arco di Trento in Italy.
 
Overall MXGP Spain:
1 Jeffrey Herlings 45 Pnt
2 Jorge Prado 42 Pnt
3 Tim Gajser 40 Pnt
4 Romain Febvre 39 Pnt
5 Antonio Cairoli 32 Pnt
16 Henry Jacobi 8 Pnt
 
World Championship Standings MXGP:
1 Jeffrey Herlings 505 Pnt
2 Romain Febvre 493 Pnt
3 Tim Gajser 490 Pnt
4 Jorge Prado 440 Pnt
5 Antonio Cairoli 419 Pnt
15 Henry Jacobi 135 Pnt
 
 
Henry Jacobi vecht zich naar 8 punten in MXGP Spanje
 
Henry Jacobi van JM Racing Honda heeft in de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Spaanse Arromoyomolinos acht WK punten weten te scoren. De dag verliep met succes en tegenslag voor Jacobi want na een valpartij in de eerste manche was hij gelijk kansloos om tot scoren te komen. In de tweede manche revancheerde Jacobi zich door van buiten de top vijftien terug te komen naar een goede dertiende positie.
 
 
De baan van Arromoyolinos lag er zeer technisch bij. De baan was hard met veel sporen erin waardoor er nauwkeurig gereden moest worden. Het zetten van een snelle ronde verliep goed voor Jacobi en uiteindelijk kwam hij uit op een vijftiende tijd en zat hiermee binnen de seconde van de zevende man.
 
De eerste manche begon met een tegenslag voor Jacobi. Bij de start kwam hij in aanraking met een andere rijder en door een valpartij in de beginfase liep hij zo’n grote achterstand op dat het halen van punten niet meer mogelijk was.
 
Gebrand op een goed resultaat ging Jacobi in de tweede manche van start. Hij kwam net buiten de top vijftien uit de eerste ronde maar had een goed ritme in handen en begon aan een opmars naar voren. Jacobi kwam al snel de top vijftien binnen en wist kort daarna de dertiende plaats in handen te nemen. Hier wist hij goed stand op te houden tot aan de finishvlag en pakte hiermee acht punten.
 
Commentaar Jacky Martens (teameigenaar): ‘’Henry had hier de snelheid om twee keer in de top vijftien te finishen. In de eerste manche zat het tegen omdat hij gelijk na de start met een andere rijder in aanraking kwam. Hierdoor zat hij er niet goed bij met de start en is het gevaar op valpartijen vele malen groter. Dit gebeurde helaas ook maar in de tweede manche kwam hij sterk terug en liet hij zijn wat hij in zijn mars heeft. We hebben nog vijf Grand Prix’s op de kalender staan en we zullen er alles aan doen om hier goed te scoren.’’
 
 
Omdat Jacobi in de eerste manche niet tot scoren was gekomen, moest hij in het dagklassement genoegen nemen met een zestiende plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een vijftiende plaats staan. Aankomende zondag zal JM Racing Honda starten in de eerste van drie wedstrijden die op het circuit van Arco di Trento in Italie verreden gaan worden.
 
Daguitslag MXGP Spanje:
1 Jeffrey Herlings 45 Pnt
2 Jorge Prado 42 Pnt
3 Tim Gajser 40 Pnt
4 Romain Febvre 39 Pnt
5 Antonio Cairoli 32 Pnt
16 Henry Jacobi 8 Pnt
 
Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 505 Pnt
2 Romain Febvre 493 Pnt
3 Tim Gajser 490 Pnt
4 Jorge Prado 440 Pnt
5 Antonio Cairoli 419 Pnt
15 Henry Jacobi 135 Pnt

________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 
________________________________________________________________________________________________________________________