Difficult MXGP Weekend in France For JM Racing Team With Three World Championship Points

Scritto lunedì 11 Ottobre 2021 alle 11:02.

Difficult MXGP Weekend in France For JM Racing Team With Three World Championship Points

 
Henry Jacobi of JM Racing Honda had a difficult French Grand Prix in Lacapelle Marival. Jacobi crashed at the start of the first heat, and had a bad launch in the second, keeping him down to a modest points haul for the weekend. 
 
 
This was the first ever MXGP event to be held at Lacapelle Marival. Getting a  good qualifying position was crucial, since the start layout definitely favours the inside gates, and passing on this track is difficult. Jacobi exerted all his efforts to try and clock a good qualifying position, but got no further than 19th spot. 
 
Jacobi had the misfortune to be involved in a crash right at the start of the first heat. The bike was substantially damaged, so much so that he was forced to retire. He tackled the second race with new motivation. His unfavorable gate resulted in a less than optimal start, and he had to start his march forward. He kept fighting till the very end, and managed to add three world championship points to his tally for 18th position.
 
 
“It did not go our way” team manager Jacky Martens said.  “The start is very important here. Alas, in the first race, we had a setback right off the start, and in the second race he got boxed in. He did not give up, and kept fighting to the end. We are aiming to deliver a rising line at the next GP in Spain.”
 
Overall MXGP France:
1 Jeffrey Herlings 47 Pnt
2 Romain Febvre 47 Pnt
3 Tim Gajser 35 Pnt
4 Jeremy Seewer 35 Pnt
5 Antonio Cairoli 34 Pnt
21 Henry Jacobi 3 Pnt
 
World Championship Standings MXGP:
1 Jeffrey Herlings 460 Pnt
2 Romain Febvre 454 Pnt
3 Tim Gajser 450 Pnt
4 Jorge Prado 398 Pnt
5 Antonio Cairoli 387 Pnt
15 Henry Jacobi 127 Pnt

GP of FRANCE 2021 – LACAPELLE MARIVAL – Results and points!

________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 
________________________________________________________________________________________________________________________

Moeilijke Franse MXGP bezorgt JM Racing Honda drie WK punten
 
Henry Jacobi van JM Racing Honda heeft in de Franse Grand Prix in Lacapelle Marival drie WK punten weten te scoren. Jacobi kwam in de eerste manche bij de start ten val waarbij zijn motor veel schade op liep en verder rijden niet meer mogelijk was. In de tweede manche kwam hij slecht weg bij de start en moest een inhaalrace rijden. Dit viel op het circuit van Lacapelle Marival niet mee maar toch vocht hij zich terug naar een achttiende plaats.
 
 
Het was de eerste keer in de geschiedenis dat er een wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP werd verreden op dit circuit. De tijdtraining was van groot belang omdat hij verder naar buiten stond achter het starthek was de kans des te kleiner op een goede start. Jacobi zette alles op alles om een goede tijd neer te zetten maar strandde ondanks verwoede pogingen op een negentiende tijd.
 
De eerste manche begon met een tegenslag want bij de start raakte Jacobi betrokken bij een valpartij. Hierbij liep zijn motor veel schade op waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten!
 
 
Met nieuwe motivatie ging hij in de tweede manche van start. Ditmaal kwam hij niet goed uit de start en moest aan een opmars naar voren beginnen. Het was moeilijk om in te halen maar Jacob bleef knokken tot aan de finishvlag en wist er een achttiende plaats uit te halen.
 
Commentaar teameigenaar Jacky Martens: “Het zat tegen. De start was hier heel belangrijk. Helaas ging dat in de eerste manche mis en in de tweede manche werd hij ingesloten. Hij gaf niet op en bleef knokken tot het einde. We gaan ervoor om volgende week in Spanje weer een stijgende lijn te pakken.”
 
In de tussenstand van het wereldkampioenschap blijft Jacobi op een vijftiende plaats staan. Volgend weekend staat de volgende Grand Prix op het programma in Spanje.
 
Daguitslag MXGP Frankrijk:
1 Jeffrey Herlings 47 Pnt
2 Romain Febvre 47 Pnt
3 Tim Gajser 35 Pnt
4 Jeremy Seewer 35 Pnt
5 Antonio Cairoli 34 Pnt
21 Henry Jacobi 3 Pnt
 
Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 460 Pnt
2 Romain Febvre 454 Pnt
3 Tim Gajser 450 Pnt
4 Jorge Prado 398 Pnt
5 Antonio Cairoli 387 Pnt
15 Henry Jacobi 127 Pnt

GP of FRANCE 2021 – LACAPELLE MARIVAL – Results and points!

________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 
________________________________________________________________________________________________________________________